0723341786
 

עכשיו בנטורופתיכאן- הטבות ייחודיות! השאירו פרטיכם בטופס לפרטים נוספים, או התקשרו: 0723341786

נורית איינהורן - על הזהירות הנדרשת בנטילת צמחי מרפא ותוספים

הקליניקה ממוקמת בצפון הישן בתל אביב - מרים החשמונאית 27 א'
שעות קבלה:
יום ב' 15:00-7:00
יום ה' - 21:00-15:00

שיר"מ - אסף הרופא
שעות קבלה:
יום א' - 20:00-14:00
יום ד' 19:00 - 11:00

יש אפשרות לביקורי בית של דיקור בלבד בימים ג' ו-ו'

נורית איינהורן - על הזהירות הנדרשת בנטילת צמחי מרפא ותוספים

נורית איינהורן- חברה באגודה הישראלית לריפוי סיני מסורתי - דיקור וצמחי מרפא ומטפלת מומחה בשיאצו וטווינה.

בוגרת המסלול לרפואה סינית במכללת תמורות. במהלך לימודיה השתלמה בשיקום תנועתי- אורתופדי בשיטת Trigger Point Therapyבמרכז" דרך הגב".
מטפלת בדיקור באנשים המאושפזים במחלקה וסובלים מכאב ובעבודתה משלבת טכניקות טיפול בצמחי מרפא, טווינה ושיאצו.

צמחי מרפא – על הזהירות הנדרשת בנטילת צמחי מרפא ותוספים

מזה אלפי שנים עולם הצומח סיפק לאדם מרפא ומזור למחלותיו ומכאוביו. צמחי מרפא רבים התגלו על ידי ניסוי וטעייה בתהליך של אלפי שנים. תהליך הגילוי כלל מעקב אחרי בעלי חיים המשתמשים בצמחים לטיפול בעצמם, חקירה של הצמחים על ידי מרפאים למיניהם ושילוב של הצמחים במזון. רב רפואת התרופות המודרנית ראשיתה בזיהוי, בידוד וזיקוק של מרכיבים פעילים בצמחים המשפיעים לטובה על הגוף במצבי חולי שונים. כיום רב התרופות מיוצרות מתרכובות כימיות סינטטיות המזוקקות במעבדה ויש דרישה הולכת וגוברת לתרופות "טבעיות" יותר.
מזה אלפי שנים עולם הצומח משמש כבסיס לטיפולים רפואיים למחלות שונות. גם היום רב הרפואה המסורתית מבוסס על השימוש בצמחי מרפא. השימושים של הצמחים הוא רב ומגוון – חליטות, קומפרסים, משחות וטינקטורות (מיצוי באלכוהול). חלק מצמחי המרפא משמים כמזון או תוספים למזון במצבים של חולי.
הרפואה הסינית צברה אלפי שנים של ניסוי אמפירי של שימוש בצמחי מרפא בעיקר בשילובים של פורמולות צמחים. ישנם אלפי מרשמים שנוסו שוב ושוב לאורך הדורות והאינדיקציות לשימוש בהן חודדו או הורחבו בהתאם לידע שנצבר.
מכיוון שלצמחי מרפא יכולת השפעה על כלל מצבו הפיזי והנפשי של האדם, יש צורך בגילוי מלא של כלל הבעיות מהם המטופל סובל בטרם ניתן להתאים לו פורמולת צמחים וחיוני ללכת למטפל המוכשר לעסוק בכך שיבצע אבחון מלא המבוסס על ההיסטוריה הרפואית של המטופל, מצבו בעת הפנייה לטיפול, התרופות שהוא לוקח ורגישויות מהן הוא סובל.
משום שמדובר בצמחי מרפא שחלקם נמכרים באופן חפשי בבתי מרקחת, לעיתים מתקבל הרושם כי אין לצמחי מרפא התוויות נגד או ריאקציות עם תרופות (או תוספים וצמחי מרפא אחרים) - ולא כך הדבר. יש צמחים שיכולים לחזק את השפעתה של תרופה מכיוון שהם מכילים חומרים המתחרים עם חומרים בתרופה על אותם קולטנים בגוף. במקרה כזה, התרופה לא תתפרק בקצב הצפוי ותישאר בזרם הדם שעות רבות מעבר לרצוי. ייתכן גם המצב ההפוך, שהשימוש בצמח יצמצם או אף יבטל את השפעת התרופה על הגוף. לנשים בהריון ונשים מניקות חשוב להתייעץ עם מטפל מומחה בטרם נטילת צמחי מרפא. גם למעקב בטיפול בצמחי מרפא על ידי איש מקצוע מנוסה יש חשיבות עצומה. אם ניקח לדוגמה מטופל עם דלקת כיבית חריפה של המעי: אותם צמחים שהיו כה מועילים בשלב החריף של ההתקף, עלולים להזיק למטופל בשלב שלאחר ההתקף ולהחלישו. על כן, יש להיות במעקב ולדווח למטפל על המצב ועל כל שינוי שחל.
מקובל להעניק טיפול בצמחי מרפא גם לנשים בהריון, תינוקות, קשישים ומטופלים הנוטלים תרופות רבות על בסיס קבוע. אולם באוכלוסיות אלו חשוב במיוחד שהטיפול יעשה בליווי מטפל מנוסה. הסכנות העיקריות הכרוכות בלקיחת צמחי מרפא שבשלם נדרשת חובת הזהירות היתרה הן – דילול דם והגברת הסיכוי לדימומים, העלאה והורדה של לחץ הדם, העלאה והורדה של דמות הסוכר בדם, השפעות אנדוקרינולוגיות על מאזן ההורמונים והפרשתם בגוף וצמחים המתפרקים ומפונים בגוף דרך מנגנון הפעולה של ציטוכרום P450 האחראי על פירוקם וסילוקם של תרופות רבות וחומרים אחרים (אלכוהול לדוגמה) בגוף. כפי שנדרש ידע וזהירות במתן תרופות קונבנציונליות, גם נטילת תרופות דורשת ידע ובקרה.
לצד הזהירות הנדרשת בנטילת צמחי מרפא, יש להזכיר כי שימוש נכון בצמחי מרפא עשוי להביא לריפוי או להקלה משמעותית ולאורך זמן, במגוון רחב של בעיות בריאותיות, מחלות, פציעות, ומכאובים וזאת על בסיס ידע שנצבר במשך אלפי שנים.